mandag 5. mai 2014

Krisehåndtering

Det er når poengtapet er et faktum at en sann fotballsupporterfrue står fjellstøtt bak sin mann. På absolutt mest brutale vis ble en heidundrandes seiersrekke brutt sist søndag. Slik håndterte vi krisen.  

Etter elleve strake seire ble det dessverre tap mot Chelsea, eller mer presist: «Møkkalaget bestående av en gjeng defensive jævler med verdens største kødd av en kaptein ledet av han der helvetes Mourinho.»

Nå står vi midt oppi en durabelig «Crystall Palace»-smell. Den er såpass fersk og sår at jeg utsatte det planlagte blogginnlegget til i dag, men nå velger jeg altså å publisere i håp om at det kanskje kan hjelpe andre i samme situasjon.

Etter snart ni sesonger har jeg plukket opp ett og annet om hvordan man håndterer et poengtap. Jeg sier på ingen måte at dette er fasiten, men kanskje ligger det et tips eller to her. Liverpoolsupportere får ha meg unnskyldt hvis dette kommer litt for tett på det forsmedelige uavgjortresultatet.

1. Vinne sammen – tape sammen
Sammen er vi sterke
Først et generelt tips: Det kan være en fordel å heie på samme lag. Har du sympatier i en eller annen retning før dere møtes blir dette naturligvis umulig og vil trolig virke mot sin hensikt. I mitt tilfelle var jeg heldigvis indifferent hva gjaldt Premier League.

Veldig, veldig tidlig i forholdet fant jeg ut at det er absolutt enklest hvis jeg også håper at Liverpool skal vinne. Heldigvis for meg er det et av de mer sympatiske lag man kan sympatisere med.

Alt blir bedre hvis Liverpool vinner. Da er sunnmøringen glad. Han kjøper ting til meg. Han ler og spøker mer enn vanlig. Ting er generelt fint, positivt og ukomplisert. Han er grei sånn, og denne våren har i så måte vært både innbringende og en sann fryd.

Ingen søndagsmiddager har blitt forstyrret av tirader om livets urettferdigheter. Ikke én lørdagskveld er sløst bort i fånyttes forsøk på å overvinne den lett forbigående depresjonen som ofte oppstår. Ei heller har de evinnelige tapsanalysene preget samtalene våre. Nevnte jeg at denne våren har vært en sann fryd?

2. Lytt
Det første spesifikke poengtapstipset kan oppsummeres med ett ord: Lytt

Sist søndag, da Liverpool gikk på årets første tap, var jeg litt ute av trening. Jeg skal imidlertid ha for at jeg husket å ringe. Sånn omtrent akkurat etter ett kvarter. Da pleier fornektelsesfasen å være over.

Han har da gått over i forbannelsesfasen og trenger noen å snakke med. En ekte fotballsupporterfrue stiller opp. Dette var tilfellet sist søndag også. En moderert og forkortet versjon av samtalen vår står gjengitt i denne bloggens første avsnitt.